alexis.brandeker.se

Hem

Publikationer

Fotogalleri

Astrogalleri

FAQ

Länkar

Tomatsås

Om mig

brandeker.se

Alexis in 2005

Jag är född 1974-05-18 i Stockholm, Sverige, och arbetar sedan mars 2007 som forskarassistent i astronomi vid Stockholms observatorium. Innan dess var jag postdoktor vid University of Toronto. Min doktorsexamen erhöll jag 2003 från Stockholms observatorium i ämnet "Unga stjärnor och cirkumstellära skivor". Innan dess läste jag teknisk fysikKungliga Tekniska Högskolan, där jag fick min civilingenjörsexamen 1998. Jag har gjort en lista på kurser jag studerat och betyg jag gav mina lärare på de kurserna.

Jag har alltid varit fängslad av astronomi. Innan det blev min heltidssysselsättning intresserade jag mig för amatörastronomi, och gör det fortfarande ibland. Från och med åttonde klass (1991) brukade jag regelbundet besöka STockholms AmatörastronomeR (STAR). Sedan 1998 har jag kombinerat mina intressen för astronomi och datorer genom att programmera StarStrider tillsammans med min kompis Markus Dimdal.

Jag anser att en av livets stora gåvor är pasta med tomatsås. Tillsammans med min kompis Pasta-Calle har vi fulländat ett recept på tomatsås.

Jag gillar att lyssna på många olika sorters musik. Tyvärr blev jag i april 2006 plötsligt döv på mitt högra öra ("plötslig sensorineural hörselnedsättning", ett av den medicinska vetenskapens återstående mysterier), så nu är jag begränsad till mono.

Sedan 2003 har jag dokumenterat delar av mitt liv med en digitalkamera (Canon G3). Resultatet kan beskådas i mitt fotogalleri (bilderna är lösenordsskyddade. Om du inte kan gissa användarnamn och lösenord, skriv till mig så skickar jag dem).

Religiöst/filosofiskt sällar jag mig till agnostikerna, det vill säga de som tror att absolut kunskap är omöjlig. Detta harmonierar väl med den vetenskapliga metoden, som när allt kommer omkring bara är ett sätt att försöka undvika lura sig själv.

Jag har skrivit en sida med vanliga frågor jag får (och mina svar).

Min käresta heter Erika. Vid det här laget har vi varit tillsammans i 9326 dagar!

Min adress på Stockholms observatorium är:

Alexis Brandeker

Stockholms observatorium  
AlbaNova universitetscentrum  
106 91 Stockholm  


Svenska
English